Tervezői művezetés

Az egyszerűsített bejelentési eljárás keretein belül épült lakóházak esetén a tervező kötelezve van a min. 6 alkalmas helyszíni művezetésre, ahol az építtető képviselőjeként a műszaki ellenőrrel együttműködve felügyelik és ellenőrzik a tervek szerinti megvalósulást. Természetesen a projekt utánkövetés olyan tervezői szolgáltatás, amit egyéb munkák esetén is megrendelhető.

A kiválasztott kivitelezővel az építkezés megkezdése előtt közösen átnézzük a terveket, megválaszoljuk a felmerülő szakkérdéseket, tisztázásra kerül a kivitelező által vállalt műszaki tartalom.

A kivitelezés szereplőivel való kooperációk, aktuális építési folyamatok átbeszélése biztosítja az Építtetőt a megfelelő minőségű és szakmai színvonalú műszaki lebonyolításról. Ellenőrzésre kerül, hogy a kivitelező betartja-e a tervekben foglaltakat, a jogerős építési engedélynek megfelelően. Esetlegesen felmerülő tervmódosításoknál átbeszélésre kerülnek a javasolt megoldások, kiváltott anyagok, szerkezetek. Egyszerűsített bejelentési eljárás esetében az elektronikus építési naplóba minden alkalomról külön eseti bejegyzésre kerülnek.