fbpx

Zebegény – Képzőművészeti alkotóház

Zebegény – Képzőművészeti alkotóház

A beépítést kialakulását két adottság határozta meg: a Malom-völgyi patakhoz való viszonyulás, amely a telkeket két részre osztja és a kialakított gyalogostengely helyzete, amelyre a közösségi tereket fűztük. Célunk egy közösséget kiszolgáló komplexum kialakítása volt, ahol a vendég-művészek saját műteremben alkothatnak, de igény esetén ezek egybenyithatóak és nagyobb csoportok számára is lehetőség adódik a közös alkotásra. Nem önálló tömegeket helyeztünk el, hanem a funkciókból adódóan három főbb elemet határoztunk meg: egy szállásjellegű épületet, egy közösségi házat és egy műteremházat. A komplexum funkciói úgy lettek kialakítva, hogy minden közösségi belső térhez bővíthetően kapcsolódik külső, fedett-nyitott rész is. A szintkülönbséget adottság volt, amelyet próbáltuk minél inkább kihasználni. Egy olyan lelátófelületet alakítottunk ki, amely kültéri nézőtérként is szolgálhat, de a közösségi ház belterében is folytatódik.

Megrendelő: Magyar Művészeti Akadémia

Állapot: megvételt kapott

Dátum: 2015. november