fbpx
Ház a völgyben – Piliscsaba

Az épületet több ezer négyzetméteres saroktelekre terveztük egy Piliscsabához tartozó völgybe. A vaddisznókon és őzeken kívül közvetlen szomszédok nincsenek. A megrendelő a területet gyömölcsfákkal kívánja beültetni, így a természetben szigetszerűen elhelyezkedő otthon vidám “holdudvart” kap majd. A formálásnál az egyszerű és nagyszerű hagyományos nyeregtetőnél maradtunk, de a program mérete és funcionális elrendezése miatt két tömegre bontva. A déli, kisebb tömeg a nappali-konyha-étkező terét adja, nagy belmagassággal, nyitott fedélszékkel. A nagyobb tömeg már két szintes, így az emeleti lakószintet körbesüti a nap. A két tömeget a személybejárat hatalmas üvegfelületekkel ellátott kubusa köti össze. Ennek az összekötő tagnak a vonalában van a kétszintes tömeg lépcsője, így a belső közlekedőrendszer használata – reményeink szerint – kifejezetten logikus és szabad érzést ad. Az épület földszintjén három fedett-nyitott fa szerkezetű átmeneti tér található. Egy a nyaktag meghosszabbításaként a megérkezésnek ad helyet, míg két, homlokzati faburkolattal összekötött lamellázat a nappalihoz kapcsolódó pihenőtereket adja.

 

Megrendelő: magánszemély

Állapot: kivitelezés alatt

Dátum: 2021. december

tOVÁBBI MUNKÁINK